Categorieën
Extra Informatie
Er zijn geen producten in je winkelwagen.
Menu
 
Welkom , Login of Registreer
Welkom op onze informatie pagina over de stempels die wij verkopen.
Photo
Met mooie stempels in je bezit, hoef je niet te kunnen tekenen of een mooi handschrift te hebben. Alles wat je wilt zeggen of laten zien, kan met een stempel. Dus doop je stempel in de inkt en geef je fantasie de ruimte.

Plotterstad heeft een mooi aanbod aan hobbystempels.
In het aanbod vind je allerlei hobbystempels in verschillende thema’s en formaten. Ook houten stempels voor block printing vind je hier.
Heel handig als je stof zoals kussenslopen of shirts wilt bestempelen. Met de clear stamps, cling stamps, houten stempels en rolstempels kun je veel doen als je zelf kaarten maakt of bezig bent met scrapbooking.

 

BLOCK PRINTING

Bij ons vind je mooie block printing stempels met Oosterse motieven.

Block printing is één van de oudste vormen van prentkunst en wordt gedaan op verschillende soorten materialen zoals hout, stof, papier en canvas.

De afbeeldingen die worden gemaakt met deze techniek zijn meestal veel dikker van structuur vergeleken met andere vormen van prentkunst. Aangezien de houten block printing stempels met de hand gesneden zijn, zijn minder details zichtbaar en zit er meer textuur aan de prints.
Block printing als techniek staat bekend om ‘reliëfdruk’ omdat de inkt een verhoogde textuur geeft op bijvoorbeeld het papier.

 

HOUTEN STEMPELS

Iedereen is wel bekend met de houten stempels met houten blokje en rubberen plaatje. Deze houten stempels bestaan al minstens honderd jaar.

Bij ons vind je verschillende houten alfabet stempels met en zonder cijfers.
Houten stempels zijn stevig, makkelijk in gebruik en geven mooie afdrukken.

Helaas zijn ze relatief duur door een hoge kostprijs, nemen ze veel plaats in beslag en zie je moeilijk wat je precies op het papier aan het doen bent.

Om die redenen zijn clear stamps en rubber stempels populairder.

 CLEAR STAMPS

Clear stamps zijn de laatste jaren heel populair en bij Plotterstad vind je een ruim aanbod.
Clear stamps worden geleverd tussen twee plastic vellen met daarop één grote of verschillende siliconen stempels in één thema. Je hebt dan wel een stamp block (acrylblok of clear block) nodig. Een stamp block is een plastic doorzichtig blokje waarop je de transparante stempels op plakt om te kunnen stempelen. Een soort houder ofwel handvat. Omdat clear stamps transparant zijn zie je goed waar je stempelt en kun je heel precies stempelen. Bovendien zijn ze gemaakt van soepel materiaal en hoeft er minder hard te worden gedrukt om een gave afdruk te krijgen. Sommige clear stamps drukken bij het stempelen de eerste keer niet goed af vanwege de beschermlaag. Dat kun je verhelpen door voorzichtig met een witte gum over de stempel heen te gaan.

Na gebruik maak je de clear stamp schoon en kleef je het terug op het plastic vel. Een voordeel is dat de stempel minder plaats inneemt vergeleken met een houten stempel. Je kunt ze zelfs in ringmappen bewaren. Let op dat je geen inkten op solvent basis gebruikt op de clear stamps omdat deze inkten de stempels kunnen oplossen. Stazon inkt is een voorbeeld van een inkt op solvent basis. Gebruik daarom de Stazon all purpose stamp cleaner en niet de Stazon cleaner voor het schoonmaken van een clear stamp.   
 
 
 
 
 
Onze website gebruikt cookies om het bezoek te meten, we slaan geen persoonlijke gegevens op.
ALOHA!

WIJ NEMEN EVEN EEN KLEINE BREAK...

Tussen woensdag 19 juni en vrijdag 28 juni zullen wij enkel verzenden op
de vrijdag, maandag en woensdag.

Omdat je dan iets langer moet wachten op je bestelling,
dan dat je misschien van ons gewend bent, hebben wij een leuke actie verzonnen.


Voor onze Nederlandse klanten:
Bij besteding vanaf € 35,- betaal je maar € 3,95 verzendkosten.
Vanaf € 65,- verzenden wij je bestelling gratis!

Voor onze Belgische klanten:
Gratis verzending bij besteding vanaf € 85,-
En bij besteding vanaf € 50,- ontvang je van ons
5 vellen flex van 20x25cm, gratis.


Let op, wij verzenden in deze periode enkel met PostNL

Tevens maakt elke bestellende én betalende klant in deze periode
kans op de -We R Memory Keepers- Foil Quill Set.


De winnaar van de -we R Memory Keepers- Foil Quill set maken wij zaterdag avond 29 juni 2019 bekend op onze website, Facebook pagina en Facebook groep.

Deze actie is geldig vanaf woensdag 19 juni 2019, 21.00 uur tot en met vrijdag 28 juni 2019, 21.00 uur.
De korting op de verzendkosten wordt automatisch toegepast door ons systeem.